Jeftina izrada sajta

jeftina izrada web sajta

Jeftina izrada sajta? Da li to postoji?

Jeftina izrada sajta ili internet prodavnice  je moguća, ako prvenstveno definišemo šta podrazumevamo pod to “ jeftina “. U zavisnosti od  kolicine posla kao i od funkcionalnosti koji su potrebni da sajt ima zavisi cena izrade istog. Tako da vi sajt možete dobiti za cenu od 100eura ili za 3000eura raspon je jako veliki.

Kako se formira cena izrade sajta

Kada pričamo o formiranju cene sajta većina programera ili dizajnera će ići na prvu cenu koja im padne na pamet ili cenu sličnog projekta koji su radili, na šta vama kao klijentima ili će biti jeftino ili preskupo, zavisno od toga će te odlučiti. Dok programeri i dizajneri koji se profesionalno bave ovim poslom i gledaju da što bolje pristupe svom poslu cenu određuju najćešće po utrošenom vremenu na top projektu plus dodatni troškovi za taj web sajt.

Cena izrade sajta

Tačna cena izrade je za svaki sajt drugačija, jer je svaki sajt specifičan na svoj način i ima pojedinosti koje ulaze u krajnju cenu. Pošto se svaka delatnost poslovanja  razlikuje, mi vam preporučujemo da posetite stranicu za besplatnu procenu projekta ovde jer popunjavanjem obrasca za besplatnu procenu možete dobiti najtačnije cene.

Ključni pojmovi prilikom izrade sajta

  • Izrada web sajta – u ovaj pojam spada instalacija CMS sistema, izrada dizajna sajta, pisanje textova za sajt, obrada fotografija za sajt, izrada stranica web sajta, kreiranje kontakt formi, ubacivanje galerija, kreiranje proizvoda i sl.
  • Web hosting – je prostor na serveru koji je dodeljen vašem web sajtu, i na kome se nalaze vaši podaci. Cena web hosting – a se kreće od 1.999 RSD do 9.500 RSD godišnje, zavisno od vaših potreba.
  • Registracija domena – predstavlja internet adresu na kojoj se nalazi vaša internet stranica, i cena registracije domena  je od 1.200 RSD do 6000RSD na godišnjem nivou,.
  • Održavanje web sajta – nakon izrade web sajta možete samostalno ažurirati vaš sadržaj ali pak možete prepustiti našem timu da vodi ažuriranje, cena održavanja sajta se određuje po radnom satu ili kao naknada na mesecnom nivou.
  • Oglašavanje na internetu – je jedno od bitnijih faktora, najefikasnije oglašavanje je na google pretraživaču ili na Facebook društvenoj mreži. Ovaj vid oglašavanje može da vas košta od 50eura mesečno pa do par hiljada eura mesečno. A uspeh oglašavanja će zavisiti iskljucivo od količine uloženih sredstva.
  • SEO optimizacija – je jedna od najbitnijih stavki nakon izrade web sajta, jer ona vam omogućava da prirodnim putem dođete na prvu stranicu google pretraživača. Ako imate sajt od 5000eura a nemate posetioce sajta, ništa vam ne vredi.

Na kraju ne morate poznavati  ni jedan od ovih ključnih pojmova, jer će naš tim sve ovo uraditi za vas. Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate, a mi će mo se potruditi da vama ili vašoj firmi unapredimo poslovanje! Jer imajte na umu da je web sajt ili web shop lična karta vas ili vaše firme. Na osnovu vašeg sajta vaši budući klijenti stiču utisak o vama, a prvi utisak u većini slučajeva je presudan! I za kraj pre nego postavite pitanje kolika je cena izrade sajta, zapitajte se koliko će taj sajt doprineti vašem poslovanju i povećanju zarade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *